Looking For A Motivational Anthem? Then Put On The New Haylea Heyns Single, “Sorry” At Full Blast

(Credit: Gerrit van Zyl)

SORRY is an emotionally loaded contemporary pop song, written and performed by super talented singer-songwriter, Haylea Heyns and for anyone who has ever been let down by someone they care about. “It is an anthem song about overcoming hurt and rejection,” the singer shares. “Someone let me down recently and I wrote a song about it. I am sure that everyone can relate to that feeling of rejection and hurt, but my song is about overcoming it and loving yourself enough to move on.”

Co-produced by Justin Swart and Tom Watkeys, the song combines elements of pop, electro and gospel to create a remarkable end-result that stays with you long after hearing it for the first time.

“The song represents personal growth for me. It took me a long time to build the courage and confidence to say no to people, to do what is best for me, and to get into a healthy space of self-love and self-respect,” she says. 

SORRY follows the release of the thirty-year-old’s 2020 single, Blow Your Speakers, which was exceptionally well received and can still be heard on major radio stations nationwide.

Haylea was born and raised in Empangeni and has always been passionate about music. After school she studied BA Music and Drama Performance and graduated Cum Laude.

Feels Like Christmas – her debut single – was released in 2018, followed by an EP – My Heart Belongs in Africa – with international record label, David Gresham Records in 2019.

She was named Durban Artist of the Year at the 2021 City Awards and had the honour of singing the South African National Anthem at the test match between the Springboks and Georgia at Loftus Versfeld in June 2021, as well as the British National Anthem at the test match between the Springboks and England at Emirates Airline Park in June 2018.

In addition to her recent accolades, the artist has also worked with SAMA acclaimed artists like Connell Cruise and wrote a song for Mark Stent’s latest album, which was nominated for Best Pop Album in 2021.

Haylea is also a children’s book author who has just published a new book called The Muchness Monster.

She draws inspiration for her music from her own emotions and experiences and is influenced by musicians like Ed Sheeran, Sam Smith and Bruno Mars.

SORRY offers a unique blend of contemporary pop, meaningful lyrics and a captivating melody that demands your attention. The single is set to not only become a motivational anthem, but also the successful launch pad of the next chapter in this talented singer-songwriter’s career.

“The song is not about refusing to forgive people who have hurt you, but rather loving yourself enough to stop accepting less than you deserve, and to break the cycle of unhealthy relationships,” she concludes.

The single is NOW available online.  Download it here:

https://distrokid.com/hyperfollow/hayleaheyns/sorry


Is Jy Opsoek Na ‘n Motiveringskreet? Dan Moet Jy Haylea Heyns Se Nuwe Enkelsnit “Sorry” Kliphard Luister!

(foto: Gerrit van Zyl)

SORRY is ‘n emosiebelaaide kontemporêre popsnit uit die pen en uitgevoer deur die super talentvolle sangeres / liedjieskrywer, Haylea Heyns en is vir enigiemand wat al ooit deur ’n geliefde in die steek gelaat is. “Dit is ’n liedjie waarin ek seerkry en verwerping oorkom,” deel die sangeres. “Iemand het my onlangs in die steek gelaat en ek het ’n liedjie daaroor geskryf. Ek is seker dat daar baie luisteraars is wat al dieselfde pyn en verwerping ervaar het, maar hierdie liedjie gaan daaroor om dit te oorkom en lief genoeg te wees vir jouself om aan te beweeg.”

Die lied is vervaardig deur Justin Swart en Tom Watkeys en kombineer elemente van pop, elektroniese musiek en gospel om ’n merkwaardige eindresultaat te skep wat in jou kop bly maal lank nadat jy dit vir die eerste keer gehoor het.

Vir my verteenwoordig dit persoonlike groei. Dit het lank gevat om die moed en selfvertroue op te bou om nee te sê vir mense, te doen wat die beste is vir my en om lief te wees vir myself,” verklap die veelsydige dertigjarige musikant.

Dié snit volg in die voetspore van, Blow Your Speakers, wat in 2020 vrygestel en uitstekend ontvang is deur plaaslike radiostasies.

Haylea het in Empangeni grootgeword en was nog altyd passievol oor musiek. Na skool, het sy BA Musiek en Drama studeer en haar graad met lof verwerf.

Feels Like Christmas – haar debuut-enkelsnit – is in 2018 uitgereik, gevolg deur ’n kortspeelplaat – My Heart Belongs in Africa – saam met die internasionale platemaatskappy, David Gresham Records in 2019.

Sy is in 2021 aangewys as Durban se Kunstenaar van die Jaar tydens die City Awards en het die voorreg gehad om die Suid-Afrikaanse Volkslied te sing voor die toetswedstryd tussen die Springbokke en Georgie by Loftus Versfeld in Junie 2021, asook die Britse Volkslied voor die toetswedstryd tussen Suid-Afrika en Engeland by Emirates Airline Park in Junie 2018.

Buiten vir haar onlangse prestasies, het sy al saam met ander SAMA-bekroonde musikante gewerk, soos

Connell Cruise, en ’n liedjie geskryf vir Mark Stent se nuwe album, wat in 2021 benoem is as Beste Pop Album.

Sy skryf ook kinderboeke en haar nuutste boek, The Muchness Monster, het onlangs die lig gesien.

Haylea put inspirasie vir haar musiek uit haar eie emosies en ervaringe en groot name soos Ed Sheeran, Sam Smith en Bruno Mars het almal ’n invloed gehad op haar eie musiekstyl.

SORRY bied ’n unieke kombinasie van kontemporêre popklanke, betekenisvolle lirieke en ’n meesleurende wysie wat jou dwing om dit weer-en-weer te luister. Hierdie enkelsnit beloof nie net om die volgende groot motiveringskreet te word nie, maar is ook die begin van ’n opwindende nuwe hoofstuk van haar loopbaan.

Die liedjie sê nie dat jy nie diegene moet vergewe wat jou seergemaak het nie, maar motiveer jou eerder om jou lief genoeg vir jouself te wees om niks minder te aanvaar as wat jy verdien nie en om ontslae te raak van die ongesonde verhoudings in jou lewe,” sluit sy af.

Die liedjie is NOU beskikbaar op alle digitale platforms. Kry dit hier:

https://distrokid.com/hyperfollow/hayleaheyns/sorry

Published in
Categorised as music

By Andrew Germishuys

Founder of SAMDB, Andrew has worked full time in the film industry since the early 2000's. He has trained as an actor, completing his LAMDA Gold Medal, and attending many courses in Cape Town acting studios, with masterclasses with some of the international industries top directors, producers and filmmakers. Working as an actor and armourer in the film and television industry have given Andrew a great balance of skills across the board when it comes to the entertainment industry. Catch him on Twitter: twitter.com/andrewgerm_za Instagram: instagram.com/andrewgerm_za IMDb: www.imdb.com/name/nm5390453/