Joshua Na Die Reën’s Latest Single Serves As Reminder Of How Closely We Are Connected To God And Nature

Multi-acclaimed musician, Joshua na die Reën, has mastered the art of captivating listeners with his music and his latest single, ARENDE, is a perfect example of this unique skill.

This contemporary track, written by the artist himself, remains true to the sound and style that he known for and combines soulful lyrics and a striking melody to create an unforgettable end-result.

“The idea for the song was born during a holiday in Spain with my family and in-laws. We stayed on top of a mountain and had a beautiful view. The eagles captured my imagination,” he shares. “It also reminded me of Hoekwil in South Africa with its green grass, blue skies, forests, mountains, streams and trees, including a giant yellowwood tree. I have often wondered what the tree’s internal rings look like and if the tree knows about the eagles.”

According to the singer, this experience made him realize how closely we are connected to God, people and nature and that is what the song is about. “As I get to know God better, I realize that He is part of each aspect of the universe and wants to be part of our lives,” he explains. “I hope that someday my internal rings will also speak of commitment, unity and an awareness of everything around me. Just like the Eagles, Yellowwoods and everything else in God’s creation.”

ARENDE, which is set to be a fan favourite, is now available on all digital platforms.

Download it here: https://music.apple.com/za/album/arende/1597651092?i=1597651093


Joshua Na Die Reën Se Nuutste Enkelsnit Herinner Ons Hoe Nou Ons Aan God End Die Skepping Verbind Is

Die multi-bekroonde musikant, Joshua na die Reën, het lankal reeds die kuns bemeester om luisteraars te bekoor met sy aangrypende musiek en sy nuutste enkelsnit, ARENDE, is net nog ’n bewys hiervan.

Hierdie kontemporêre snit, wat hy self geskryf het, is eie aan die unieke styl waarvoor hy bekendheid verwerf het en kombineer sielvolle lirieke en ’n meesleurende wysie om ’n merkwaardige eindresultaat te skep.

Die idee vir die liedjie is gebore gedurende ’n vakansie in Spanje saam met my gesin en skoonfamilie. Ons het bo-op ’n berg gebly en ’n mooi uitsig gehad oor die landskap en omgewing.

Daar was elke dag arende wat in die lug gesweef het en hulle het my verbeelding aangegryp,” vertel hy. “Dit het my ook laat dink aan Hoekwil in Suid-Afrika. Daar is groen gras, blou lug, woude, berge, waterstrome en bome, onder andere een reuse geelhoutboom. Ek het al baie gewonder hoe die jaarringe binne-in dié boom lyk en besef watter rykdom en diepte daarin lê om so stadig soos hy te groei en dat hierdie boom ook van die arende en hulle swerftogte weet.”

Hierdie ervaring het hom laat besef dat ons baie meer met God, mekaar en die natuur verbind is as wat ons besef en dat die liedjie juis oor hierdie verbintenis gaan. “Hoe meer ek God leer ken, hoe meer besef ek dat die boksies wat ek in my kop gehad het oor wat deel is van Hom en wat nie verdwyn. Ek kan sien hoe Hy met ons gesels en deel is van ons lewens op ’n manier wat in alle opsigte uitskree: ‘Ek wil saam met jou leef’,” verduidelik hy. “Ek hoop my jaarringe kan eendag praat van verbintenis en eenheid en ’n bewustheid om saam met alles om my te ‘wil leef’. Soos die Arende en Geelhoute en al die ander bewoners van ons skepping.”

ARENDE, wat beslis ’n gunsteling onder Afrikaanse musiekliefhebbers gaan wees, is nou beskikbaar op alle digitale platforms.

Kry dit hier: https://music.apple.com/za/album/arende/1597651092?i=1597651093

Published in
Categorised as music

By Andrew Germishuys

Founder of SAMDB, Andrew has worked full time in the film industry since the early 2000's. He has trained as an actor, completing his LAMDA Gold Medal, and attending many courses in Cape Town acting studios, with masterclasses with some of the international industries top directors, producers and filmmakers. Working as an actor and armourer in the film and television industry have given Andrew a great balance of skills across the board when it comes to the entertainment industry. Catch him on Twitter: twitter.com/andrewgerm_za Instagram: instagram.com/andrewgerm_za IMDb: www.imdb.com/name/nm5390453/

%d bloggers like this: