Jan Blohm And Ryno Velvet Join Forces To Create Impressive New Ballad

When two extremely talented musicians and songwriters join forces to launch a new song and music project, you can be sure that it will be a massive success… even more so when those two artists are Jan Blohm and Ryno Velvet!

TUSSEN DIE LYNE , a first for Velvetblohm and part of their upcoming album, is an extraordinary track that keeps you captivated until the very end.

This soft rock ballad, a joint effort by Blohm and Velvet, is about the last sentiment that is shared between two lovers, but not always conveyed. It was produced by Tertius Human.

We felt that the message behind the song would appeal to a broad audience. It’s about acknowledging that we are all fragile and vulnerable sometimes. In this case, our protagonist wants to remain (or appear to be) subjective by wishing his beloved well,” explains Ryno. “ TUSSEN DIE LYNE is only the beginning for Velvetblohm . What was originally supposed to be a once-off show, has branched into an exciting project and there is also an album on the way.”

Although Blohm and Velvet toured together in 2006 and 2009, they only came up with the idea of launching an official Velvetblohm act at the end of 2021. With the help of Vonk Musiek’s Kobie Koen, what started out as a unique way of sharing their biggest hits with fans grew into an opportunity to record and release new material.

Both artists are very excited about embarking on this journey together. “Ryno is one of my favourite vocalists in South Africa. I enjoy working with him and admire the calmness with which he takes on a project,” says Jan.

Ryno adds: “Writing and recording with Jan has been an incredible experience. He has the ability to manage a project in such a way that everyone feels welcome and comfortable, and it is amazing to see him in action.”

The video was filmed at Urban Brew Studios and directed by Wian van der Walt. “I thoroughly enjoyed working with these two music legends,” says van der Walt.

The two dancers in the video are Sanchia Lamprecht and Michael Clarke.

The duo is currently finalizing their debut album at Coolerbox Studio, and a nationwide tour is planned for later this year.

The extremely talented contemporary musician, Jan Blohm has mastered the art of captivating audiences with his music. This acclaimed musician and lyricist, has been continuously revolutionizing the Afrikaans music scene since making his debut in 2004 .

He is best-known for hits like Groen Trui , Word Wakker , Ruby , O My Engel , Klein Karoo , Nonnie and Jenny , which is also the titular track of his latest album.

Jan enjoys painting and sculpting and is also the owner of Jan Blohm Art Gallery and Jan Blohm Theatre, as well as the shop, Blohmhuis , situated in Strand.

Ryno Velvet is a versatile guitarist, songwriter and singer from Bellville in the Cape. He shot to fame in 2006 with his hit, Ai My Lam , and is still making waves in the alternative Afrikaans music industry. He has already released four albums and recently released two singles, Te Naby Die Son and Weskus , from his upcoming album, Testament .

Ryno likes to relax by traveling and spending time outdoors. He also regularly writes songs for other artists and looks forward to touring the country later this year.

TUSSEN DIE LYNE is a good example of what can be achieved when passion and talent are utilized in the right way, and is a good indication of what can be expected from Velvetblohm’s first album.

The song is now available on all digital platforms, download it here: https://linktr.ee/velvetblohm


Jan Blom En Ryno Velvet Span Kragte Saam Vir Indrukwekkende Afskeidsballade

Wanneer twee uiters begaafde musikante en liedjieskrywers kragte saamspan om ’n nuwe liedjie én musiekprojek van stapel te stuur, kan jy maar weet dat die eindresultaat ’n reusesukses gaan wees… en nog soveel te meer as dit Jan Blohm en Ryno Velvet is!

TUSSEN DIE LYNE, ’n eerste vir Velvetblohm en deel van hulle opkomende album, is ’n besonderse snit wat jou aandag hou totdat die laaste noot wegsterf.

Dié ligte rockballade, ’n gesamentlike poging deur Blohm en Velvet wat deur Tertius Human vervaardig is, gaan oor die laaste sentiment wat gedeel word tussen twee geliefdes, maar nie altyd noodwendig oorgedra word nie.

Ons het gevoel dat elke warmbloedige persoon met die ervaring wat deur dié afskeidsballade getoonset word sal kan vereenselwig. Dit gaan daaroor om te erken dat ons almal soms kwesbaar en weerloos is. In hierdie geval wil ons protagonis subjektief bly (of so voorkom) deur net die beste aan sy beminde toe te wens,” verduidelik Ryno. TUSSEN DIE LYNE was die vertrekpunt vir Velvetblohm. Wat oorspronklik net ’n enkele optrede sou wees, het ontaard in ’n projek met baie vertakkings en nou is daar ook ’n album op pad.”

Alhoewel Blohm en Velvet reeds in 2006 en 2009 saam getoer het, het die idee vir ’n amptelike Velvetblohm-produksie eers aan die einde van 2021 posgevat toe hulle weer besluit het om saam op te tree. Wat begin het as ’n manier om hulle grootste treffers op ’n besonderse manier met bewonderaars te deel, het saam met Kobie Koen van Vonk Musiek ontwikkel tot ’n geleentheid om nuwe materiaal op te neem en vry te stel.

Albei kunstenaars is baie opgewonde oor die geleentheid om hierdie opwindende reis saam aan te pak. “Ryno is een van my gunsteling-sangers in Suid-Afrika. Ek geniet dit om saam met hom te werk en bewonder die kalmte waarmee hy projekte benader,” sê Jan.

Ryno voeg by: “Dit is ’n ongelooflike ervaring om saam met Jan te kan skryf en opneem. Hy het die vaardigheid om ’n projek te bestuur sodat almal welkom en gemaklik voel en om hom te sien werk is werklik iets om te aanskou.”

Die video van hierdie enkelsnit is verfilm by Urban Brew Studios en Wian van der Walt het die regie behartig. “Ek het dit ongelooflik baie geniet om saam met hierdie musiek legendes te werk,” vertel van der Walt.

Die twee dansers in die video is Sanchia Lamprecht en Michael Clarke.

Die duo is tans in die Coolerbox-ateljee om die laaste opnames vir die album te doen en beplan om later vanjaar landswyd te toer.

Die uiters talentvolle kontemporêre kunstenaar, Jan Blohm het lankal reeds die kuns bemeester om bewonderaars se harte vas te vang met sy musiek. Dié bekroonde musikant en liedjieskrywer, het in 2004 sy debuut gemaak in die Afrikaanse musiekbedryf en het sedertdien diep in die harte van sy aanhangers gekruip. Hy is veral bekend vir treffers soos Groen Trui, Word Wakker, Ruby, O My Engel, Klein Karoo, Nonnie en Jenny, wat ook die titelsnit is van sy laaste suksesvolle solo-album.

Hy geniet dit om te skilder en beeldhouwerk te doen. Hy is ook die eienaar van Jan Blohm-kunsgalery en Jan Blohm-teater, asook die winkel, Blohmhuis, in die Strand.

Ryno Velvet is ’n veelsydige kitaarspeler, liedjieskrywer en sanger van Bellville in die Kaap. Hy het in 2006 bekendheid verwerf vir sy treffer, Ai My Lam, en maak steeds opslae in alternatiewe Afrikaanse musiek. Hy het reeds vier albums uitgereik en onlangs twee enkelsnitte, Te Naby Die Son en Weskus, vrygestel vanaf sy komende album, Testament.

Hy reis graag en geniet dit om tyd in die buitelig te spandeer. Hy skryf ook gereeld liedjies vir ander kunstenaars en sien uit daarna om die land plat te toer.

TUSSEN DIE LYNE is ’n goeie voorbeeld van wat vermag kan word wanneer passie en talent op die regte manier aangewend word, en is ’n goeie voorsmakie van wat luisteraars van Velvetblohm se eerste album kan verwag.

Die liedjie is nou aanlyn beskikbaar, kry dit hier: https://linktr.ee/velvetblohm

Published in
Categorised as music

By Andrew Germishuys

Founder of SAMDB, Andrew has worked full time in the film industry since the early 2000's. He has trained as an actor, completing his LAMDA Gold Medal, and attending many courses in Cape Town acting studios, with masterclasses with some of the international industries top directors, producers and filmmakers. Working as an actor and armourer in the film and television industry have given Andrew a great balance of skills across the board when it comes to the entertainment industry. Catch him on Twitter: twitter.com/andrewgerm_za Instagram: instagram.com/andrewgerm_za IMDb: www.imdb.com/name/nm5390453/

%d bloggers like this: